Det enkla arkivet – för all media

Äntligen finns det ett lättarbetat arkiv som du och dina medarbetare kan använda för alla bilder, filmer och andra mediefiler. Det är tydligt, rymligt och mycket enkelt att hitta i. Ge dig och din organisation chansen att uppleva hur det är när bild- och dokumenthanteringen fungerar som bäst.

Boka en demo!
Fotograf tar bilder med en kamera

Smidig hantering av bilder och dokument

iCatServer är ett webbaserat arkiv som förenklar hanteringen av mediefiler. Du kan kategorisera, tagga och georeferera alla typer av bilder, dokument och multimedia i en modern och problemfri miljö. Det intuitiva gränssnittet och kraftfulla funktioner garanterar en effektiv bild- och dokumenthantering.

Ta en rundtur i iCatServer

Filmen visar flera kärnfunktioner som alla är utvecklade för att förenkla arbetet med mediearkivet.

Samla som du vill

Du kan samla ihop valfri mängd bilder för massredigering, nedladdning eller iCatMail med några få klick.

Skicka utan krångel

Tack vare iCatMail kan du enkelt skicka bilder via e-post utan att först behöva ladda ner dem.

Granska med lätthet

Du kan öppna alla filer i en detaljvy som snyggt och prydligt presenterar all information om bilden. Du kan även bläddra i PDF:er och andra flersidiga dokument.

Sök på allt

Indexeringsmotorn Cerebrum gör det lätt att hitta rätt bilder. Du kan söka på alla tillgängliga metadata eller fonetiskt liknande termer.

Nyckelfunktioner

Gränssnitt

Ett enkelt och självförklarande gränssnitt låter dig fokusera på det som är viktigt. iCatServers gränssnitt är responsivt och lätt att anpassa till olika arbetssätt.

Gränssnitt

<p>Ett enkelt och självförklarande gränssnitt låter dig fokusera på det som är viktigt. iCatServers gränssnitt är responsivt och lätt att anpassa till olika arbetssätt.</p>

Uppladdning

<p>För att underlätta processen med att ladda upp bilder och dokument kör iCatServer ett flertal automatiska rutiner. De läser in alla tillgängliga metadata, såsom geografisk position.</p>

Masshantering

<p>Med iCatServer hanterar du lätt många bilder och dokument. I samlingsverktyget finns funktioner som hjälper dig att smidigt utföra additiv/subtraktiv redigering, skicka med iCatMail och mycket mer.</p>

iCatMail

<p>När du behöver sprida en eller flera bilder är iCatServer redo. Du kan skicka iCatMail direkt från det egna arkivet utan att först behöva hämta hem bilderna och dokumenten.</p>

Cerebrum

<p>Hjärna, uppslagsverk och tolk i samma funktion. Cerebrum är sökmotorn i iCatServer som förutom direkt och kompletterande matchning även kan gissa vad du söker baserat på fonetiska stavelser.</p>

Nivåstyrning

<p>Du kan snabbt tilldela användare en behörighetsnivå och ge dem tillgång till bildarkivet. Välj vem som får göra vad utifrån en trappstegsmodell med vad nivåerna Administrera, Redigera, Hämta &amp; Titta.</p>

Kom igång med iCatServer

Det är alltid en kort och enkel process att installera och börja använda iCatServer. Du får hjälp av oss att konvertera från befintliga system, men också med vägledning vid uppstart av helt nya bildbanker.

Kontakt

Varje installation börjar med att vi visar vad iCatServer kan och hur du kan dra nytta av funktionerna.
Allt för att ge dig en så komplett bild av iCatServer som möjligt.

Analys

Efter att vi gemensamt skapat oss en bild av vad iCatServer kan göra för dig och din organisation, analyserar vi ditt behov av mängder och lagringsutrymme.
Du ska ju inte betala för tjänster du inte ska använda.

Drift

Efter eventuella inläsningar och konverteringar från andra plattformar är installationen av iCatServer i full drift.
Du har då vår support ständigt tillgänglig – och dina bilder och dokument i säkert förvar.

Tilläggsmoduler

För att du inte ska betala för funktioner du inte behöver, bygger iCatServer på en skalbar modell med tilläggsmoduler. De är oberoende av varandra och förutsätter endast att det finns en standardinstallation av iCatServer tillgänglig.

Portaler

Med iCatServers portaler är det lätt att integrera en pressbildbank, ett avancerat galleri eller en bildkarta på din egen organisations webbplats. Vi skräddarsyr portalerna helt utifrån önskemål.

Partner

I större organisationer finns det ofta ett behov av att samverka kring en mängd bilder. Med iCatServer Partner är det lätt att dela bilder inom en organisation.

Position

Du kan få en geografisk överblick av bildarkivet i iCatServers kartvy. Förutom enkel geografisk inmatning finns även WFS/WMS-tjänster där utdatan kan anpassas i flera olika lager.

SSO

Med hjälp av Single Sign-On används befintliga användarkataloger för inloggning. Det medför att användarhanteringen minskar och enbart omfattar högre nivåer.

Digitala medgivande

Hämta enkelt in samtycke från modeller eller medarbetare, helt digitalt och utan pappersarbete.

API

Via vårt REST-API kan du lätt integrera utvalda delar av bildarkivet i externa applikationer. I gränssnittet för API är det enkelt att skapa och inaktivera enskilda tillämpningar.

En smidig och bra lösning för hantering av Malmö stads bilder. Professionell support och pedagogiskt uppbyggt lärande vid framtagandet av vår mediabank. Många positiva glädjerop över funktionen digitala samtycken.

Andreas Wilnerzon, Malmö Stad

På ett designföretag Som String Furniture är bilderna minst lika viktiga som produkterna som säljs. Det måste vara enkelt att hitta en specifik bild i en bildbank om flera tusen och bilderna måste kunna delas både internt och externt. Dessutom måste uppladdning/nedladdning vara mer än smidig. iCatServer är allt detta (och lite till) och underlättar dagligen vårt arbete med bilder och media.

Malin Lovén, String Furniture

Vad kostar det då?

Inget krångel, betala för det du behöver

Vi tror på en enkel prissättning

Vi erbjuder ett prisvärt grundpaket, behöver ni mer lagring eller utökade funktioner står vi redo att hjälpa till.

Detta ingår

  • 50 GB lagring

  • 5 användare

  • Fri support

  • Världens bästa mediaarkiv

från

1595:-

per månad

Vi har byggt iCatServer

Ikoncept har utvecklat iCatServer sedan starten 1999. Idag är vår verksamhet bredare än bara iCatServer och vi jobbar med ett flertal stora och små svenska företag, myndigheter och kommuner inom både webb- och systemutveckling.

Klicka här för att läsa mer

Kontakta oss

Om du vill boka en demo eller om du har en allmän fråga är du välkommen att skicka ett mail till hej@icatserver.com eller använda formuläret nedan